Alkaline Vand
Reserveret
Reserveret
Reserveret
Reserveret    
 
Information
 

 
Når du begynder at se
 fosteret som du bærer,
 via ultralyd, vil du måske
 begynde at blive meget
 mere bevidst om, at det
 lille væsen er fuldkom-
 ment afhængigt af dig.

 Fosteret får næring
 gennem dig, og derfor er
 det vigtigt at du spiser
 sundt og nærende - men
 også din psyke er vigtig,
 da fosteret registrere dit
 velbefindende.

 Vær god ved dig selv og
 fosteret, som udvikles i
 dig for senere at blive til
 din baby.

 
Ultralydsundersøgelser i din Første Trimester Periode - den første, anden og tredie graviditetsmåned
 Første trimester ultralydsundersøgelse

Første trimester periode er graviditetsmånederne et, to og tre.
Nedenfor er scanningsbilleder, som er taget i løbet af de første graviditetsuger. Målingerne i disse tidlige scanninger vil hjælpe med at bekræfte en graviditet, give dato på graviditeten og se eventuelle problemer, der kan opstå under graviditeten (lavtliggende moderkage, tvillinger osv.).


Scanninger for uge nummer:  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  | 


Scanninger i den tidlige graviditet udføres normal i første trimester, omkring uge 12. Du kan komme ud for at man ønsker en tidligere scanning, hvis du for eksempel oplever smerter, blødning eller er usikker omkring datoen for SMP. (Sidste menstruationsperiode).
Ultralydsundersøgelse tidlig i graviditeten
Transabdominal ultralyd ( TAU) ( UL), og også transvaginal ultralyd ( TVU) ( TVUL) er værdifulde diagnostiske værktøjer i obstetrik og gynækologi.

Transabdominal ultralyd vil give en panoramaoversigt over maven og bækkenet og er noninvasiv, mens transvaginal ultralyd giver et mindre begrænset oversigt over bækkenet og kræver indsættelse af en sonde ind i vagina.

Transabdominal ultralyd kan ikke på en pålidelig måde konstatere et svangerskab, der er mindre end 6 uger gammel (gestationsalder). Derimod kan transvaginal ultralyd opdage graviditeter tidligere, omkring 4½ til 5 uger henne i svangerskabet. En hurtig diagnose er mulig med transvaginal ultralyd, hvilket kan betyde en tidligere behandling.

Det anbefales, at alle gravide kvinder får en scanning i første trimester periode, for at afgøre hvornår undfangelsen fandt sted, antallet af fostre og placeringen i moderkagen.

Første trimester ultralydsundersøgelse kan vise 'bløde' markører for kromosomafvigelser, såsom fraværet af fosterets næseben eller en øget føtal nakkestivhed (nakkefold) gennemskinnelighed (bagsiden af nakken) for eventuel at påvise Downs syndrom fostre.

Samtidig med at din sonograf’er foretager målinger, bliver du forklaret hvad der ses på og efter. Det er ikke nemt for dig at finde ud af, hvad du ser på skærmen i de tidlige scanninger. Billederne nedenfor vil give dig en idé om, hvad der kan ses, og hvad de ser efter i hver uge i første trimester perioden.


Scanninger for uge nummer:  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  | 


Flere informationer om ultralydsscanning:

NF (nakkefoldsscanning / nakkestivhed) scannes omkring den 12. graviditetsuge.

Misdannelses skanning (anomali, målrettet eller dateringsscanning) mellem den 18. og 20. graviditetsuge.

Hvad du kan forvente under en ultralydsundersøgelse.

Eksempler på ultralydsscanninger - Standard ultralyd 2D - 3D - 4D.

Fostervækst percentile diagrammer | Fostervækst percentil beregner
Diagrammer og tabeller til: - CRL - BPD - OFD - HC - HL - FL scanningsmålingerScanning - Uge 4

Amnionsækken, størrelse = 3 til 6 mm En lille amnionsæk bliver synlig i decidua (en del af livmoderslimhinden) ved den 4. uge den 3. dag.
Amnionsækken viser sig først omkring den 4. svangerskabsuge, og vokser med en hastighed på omkring 1 mm om dagen op til den 9. graviditetsuge.

I begyndelsen fremstår den som en rund, lyddøde struktur (giver ikke ekko ved ultralyd).

Mens amnionsækken undertiden kan opdages så tidligt som i løbet af den 4. uge af svangerskabet, kan det ikke ses før udgangen af ​​den 5. uge, når hCG serum niveauet er steget til et sted mellem 2500 og 3500 mIU / mL.
Amnionsæk, Uge 4, ultralydsscanning


På dette tidlige stadium af graviditeten, indeholder amnionsækken allerede blommesækken, embryonisk skive, og amnion (fostervand), men disse strukturer er alt for små til at kunne visualiseres af en sonograf.

I disse tidlige scanninger i Første Trimester Periode kan den gestationelle alder (GA) ikke beregnes, fordi der ikke er nogen synlige strukturer for amnionsækken, men må i stedet beregnes ud fra sækkens diameter.
En almindelig fremgangsmåde er at måle den gennemsnitlige diameter på sækken (MSD), tilføje 30 til sækkens størrelse i millimeter, for at give gestationsalderen i dage. På det tidspunkt hvor embryonet bliver synligt på ultralyd, er sækkens diameter ikke længere nøjagtig, for at kunne estimere gestationsalderen. Hvis hjertets aktivitet kan påvises, men fosteret er ikke målbart, er GA mellem 5,5 og 6,0 uger gammelt.

Uge 4 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 5

Blommesækken
Amnionsækken (sort område) kan ses. Blommesækken (små hvide cirkel øverst til venstre i sækken) er en kilde til næringsstoffer for fosteret.
 uge 5 scanning
Amnionsækken, størrelse = 6 til 12 mm. Embryoet er for alt lille til at kunne blive set allerede i uge 5, da det er mindre end et riskorn.

5 uger og 4 dage gammel
 
mono tvillinger uge 5 dag 4
Tvillinger graviditet (tveæggede tvillinger). Implantation af 2 genetisk forskellige embryoer. Blommesække og de føtale poler (tidlig i fostre) ses i 2 helt adskilte sække. En amnionsæk er synlig med 2 blommesække inde i det identiske ( enæggede monozygotic ) tvillinger. Det skyldes embryoernes tidlige deling til 2 genetiske identiske embryoer.
Foster = omkring 1,25 mm. lange.

En erfaren sonografer kan detektere en blommesæk med transvaginal ultralyd, når amnionsækken har nået en gennemsnitlig diameter mellem 8 og 10 mm. Tilstedeværelsen af ​​en blommesæk bekræfter diagnosen af en intrauterin graviditet, og udelukker ektopisk (uden for livmoderen) graviditet, bortset fra meget sjældne tilfælde af samtidige intrauterine og ekstrautrin svangerskab.

Blommesækken er først synlige ved den 5. uge og er altid til stede ved 5 uger og 4 dage. Der er lacunary strukturer [hulrum eller mellemrum] ved implantationsstedet. Den embryoniske pol vises at være stødende op til blommesækken, så snart der er hjertets aktivitet. Den embryonale pol kan findes i nærheden af ​​væggen.

Ved hjælp af transvaginal ultralyd, kan hjertets bevægelse undertiden ses i en 2 til 3 mm. embryo, og kan altid detekteres i en normal graviditet, når længden af embryoet når 5 mm. Ved slutningen af ​​uge 5 er hjertefrekvensen omkring 60-90 slag. I begyndelsen af ​​graviditeter, er den faktiske hjertefrekvens mindre vigtig i forhold til tilstedeværelsen af embryo eller ikke.

Uge 5 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 6

week6 ultrasound
Sækkestørrelse = 14 til 25mm
CRL (Krone til Hale længden) = 4 til 7 mm
Længde = 5,8 til 7,6 mm. / 0,2 til 0,3 inch.
6 week
Nærbillede uge 6 - 3D-scanning.
 3D med pile der peger på embryo (CRL).
 Blommesækken ligger stødende op til embryo.    

6 uger og 4 dage
Embryo hjerteaktivitet ses med en puls
126 bpm, 126 HR.

fætalpol, 6 uger og 4 dage
Fosteret er mellem den hvide markører.
En føtalt hjerteslag blev set under denne scanning.

Den føtale pol vokser med en hastighed på omkring 1 mm om dagen, startende ved den 6. svangerskabsuge. Således er en enkel og nøjagtig måde til at "datere fosteret" tidligt i en graviditet at tilsætte længden af den føtale pol (i mm) til 6 uger. Ved hjælp af denne metode, ville en føtal pol som måler 5 mm have en svangerskabsalder (gestationel) på 6 uger og 5 dage.

Uge 6 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 7

Ved at benytte høj-opløsning, kan hjertebanken ses som en regulær blafren i embryonet, men dog først tydeligt efter 6 uger. Tilstedeværelsen af ​​et hjerteslag ses som et meget positivt tegn.
Detaljer om hjertets anatomi er ikke synlig, men de atrielle og ventrikulære rum kan undertiden kendetegnes ved de skiftende bevægelser i væggene. Pulsen stiger fra 130 bpm til 160 bpm.

7 uger og 4 dage
2D Scan: 7 uger + 4 dage
7 uger og 5 dage
7 uger + 5 dage 3D scanning
CRL (Krone til Hale længden) = 5 mm til 12 mm. Længde = <0,5 inch. Vægt = <1g = 0.02oz.

I Første Trimester Periode beregnes gestationsalderen normalt ud fra den føtale Krone-til-Hale længde (CRL). Det er den længste påviselige længde af ​​embryonet eller fostereret, bortset fra benene og blommesækken.

Sammenhængen mellem CRL og GA er fremragende indtil omkring den 12. uge. Intet køn og ingen race er mærkbart forskellige men maternelle karakteristika, såsom alder og rygning, kan have en væsentlig effekt efter den 10. svangerskabsuge. GA giver et skøn med 95 % konfidensinterval på plus eller minus 6 dage, og det er mest nøjagtigt mellem den 7. og 10. graviditetsuge.

Transabdominal ultralyd kan undervurdere gestationsalderen med et gennemsnit på 1,6 dage sammenlignet med transvaginal ultralydsundersøgelse.

Uge 7 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 8

ultralyd, 8 uger
CRL (krone til hale længde) = 16 mm til 20 mm
otte uger, ultralyd
Længde= 15 til 23 mm /0,6 til 0,9 inch.  
Vægt = 1 g = 0.04 oz
uge 8 sonogram
8 ugers 3D scan
tvillinger ultralyd
Tvillinger, 8 ugers ultralydsundersøgelse.
  
I slutningen af den ​​8. uge bliver albuerne synlige, og måske kan endda fødder, hænder og fingre skelnes. Hjernens hulrum er let at se som store 'huller' i det embryonale hovedet. Pulsen er steget til 160 bpm og hjertet dækker omkring 50 % af brystet. I nogle tilfælde er det muligt at genkende en fluidum-fyldte mave under hjertet, i slutningen af ​​uge 8

Uge 8 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 9

I løbet af uge 9, når hjertefrekvensen et maksimum på omkring 175 bpm.

9 uger, ultralyd9 uger, 3D
9 uger, 3 D scanning
Uge 9 scanning
CRL (krone til hale længde) = 20 til 30 mm
uge 9 scan
Længde = 23 til 31 mm / 0,9 til 1,2 inch  
Vægt = 2 g / 0,07 oz

Uge 9 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 10

uge 10 ultralydscanningCRL = (krone til hale længde)
= 31 til 41 mm / 1,2 til 1,6 inch.
Vægt = 4 g / 0,14 oz
Uge 10 scanning
Uge 10, 3D scanDoppler-ultralyd er en form for ultralyd som ser og undersøger blodgennemstrømning. Retningen af ​​blodstrømmen er vist med forskellige farver på skærmen. Doppler ultralyd
Doppler ultralydsscanning
Uge 10, 3D
Uge 10, 3D scanning
Tvillinger, sonogram
Tvillinger Uge 10, ultralydsscanning

Uge 10 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 11

Elleve uger sonogram
CRL = 41 til 54 mm.
11 ugers scanning
Længde = 41 - 51 mm / 1,6 til 2 inch  
Vægt = 7 g = 0,25 oz
uge 11, 3D scanning
Uge 11, 3D scanning
Elleve ugers ultralydsscanning
11 ugers ultralydsscanning

Uge 11 - Fosterudvikling

↑Top↑


Scanning - Uge 12

uge 12, ultralydsscanning
CRL=  55 til 74 mm.
CRL = 2,2 til 2,9 inch.
Uge 12 Scanning
Vægt= 14 g = 0,5 oz.
uge 12 sonogramførste ultralydsundersøgelse/scanning
Tvillinger sonogram scanning
Tvillinger, sonogram scanning.
mono amniotic twins
Tvillinger i den samme sæk, refereres som
'Monoamniotiske tvillinger'.

Uge 12 - Fosterudvikling

↑Top↑Scanning - Uge 13

13 ugers scanning
CRL= 74 til 87 mm
CRL= 2.9 to 3.4 inch
Første Trimester Scanning
 Vægt = 23 g = 0,8 oz
13 ugers ultralydsscanningSonogram uge 13

Uge 13 - Fosterudvikling

↑Top↑
 
: : : : Copyright baby4me.dk, 2010 - , ALL RIGHTS RESERVED WORLD WIDE : : : :
Hovedsider
 Forside / Hjem
 Login - Mine Sider
 Graviditet, Uge for Uge
 Medicinsk Index
 Information & Hjælp
 Denne er tom
 Denne er tom
Værktøjer
  Ægløsningsplan
  Terminsdato Beregner
  Sammentrækninger
  Fosterudvikling
  Graviditet, Uge for Uge
  Graviditets Tidslinjet
  Trimester Beregner
  Vægt under Graviditet
  Beregn dit BMI
  Forudsigelse af Køn
  Undfangelses-Beregner
  Denne er tom
  Denne er tom
BABY VOKSER
  Føtal Vækst Index
  Uge for Uge
  Måned for Måned
  Trimestre
  Baby Navne
  Denne er tom
  Denne er tom
  Denne er tom
Før Start
  Forberedelsen starter
  Graviditets Ernæring
  Hvornår er jeg frugtbar?
  BKT Basal Krops Temp.
  Forøg dine chancer
  Er jeg gravid - tegn?
  Graviditets-Test HPT
  hCG Niveauerne
GRAVIDITET
  Uger? Måneder? Dage?
  Uger til Måneder
  Trimester Beregner
  Ernæring under Graviditet
  Vægt under Graviditeten
  Flerfoldsgraviditet
  Tvillinge Graviditet
  Sammentræknings Tider
  Udvidelsesfase & Fødsel
  Dreng eller Pige
  Forudsigelse af Køn
  Baby Fødselsvægt
  Fosterets Bevægelser
M O T I O N
  Graviditets Motion
  Bækkenbund Motion
MEDICINSK
  Medicinsk Index
  Medicinsk Terminologi
  Prænatal diagnostik
  Menstruationscyklus
  Ultralyd Undersøgelser
 < Første Trimester Scan
  12 ugers NF scanning
  Misdannelses skanning
  Foster Vækst Diagram
  Ultrasonografi Scanning
  Hvad er IVF
  IVF Basic
  Mandlig infertilitet
  Ufrivillig Abort
  Forplantningsproblem
  Råd: Stop Rygning
  Beregn dit BMI