Alkaline Vand
Reserveret
Reserveret
Reserveret
Reserveret    
 
Information
 

 Med en graviditetstester
 til hjemmebrug, kan du
 selv tjekke om du er
 befrugtet.

 
Graviditetstestere for hjemmebrug
Hjemme Graviditetstest

Hjemme graviditetstest er en almindelig test, som du kan foretage i de meget tidlige uger.  

Når en kvinde først tror hun kan være blevet gravid, kan hun købe en graviditetstest til hjemmebrug (HGT).
Hjemme graviditetstestere (HGTer) er designet til at kunne påvise  hCG, et hormon som frigives af cellerne i det befrugtede æg, lige efter at embryonet er i livmoderslimhinden. hCG hormonet frigives til blodet og kan måles i en gravid kvindes urin.

Du har nu gjort det sjove. Nu er det tid til at finde ud af, om du har en baby.

Hjemme graviditetstestere kan bruges to til tre uger efter du tror, du er blevet svanger, eller på den første dag i din udeblevne periode. Bruger du det tidligere, må du ikke regne med at få et pålideligt resultat.

Så nu du skal til at bruge din HGT.

Hvis du har besluttet dig for at foretage en graviditetstest, skal du først tænke over, hvordan du vil føle det begge veje. Uanset om det er et negativt resultat, og du dermed ikke er gravid, eller det er positivt, og du er gravid - vil du så blive lykkelig, skuffet eller endog fortvivlet? Det kan være værdifuldt at have en betroet ven eller et familiemedlem ved hånden, så du kan få følelsesmæssig støtte.

 Vælg den bedste Hjemme-graviditetstester til dig

Urinprøver fra ikke-gravide kvinder indeholder normalt mindre end 5 mIU/ml (milli-international-Enhed per milliLiter) hCG. Efter undfangelsen vil hCG niveauet hurtigt stige ved en normal graviditet. Efter undfangelsen vil hCG niveauet ligge mellem 50 og 250 mlU/ml. Gennem første trimester periode, vil hCG niveauet fordobles hvert 48-72 timer.

 
 * Nogle prøver er meget følsomme og vil opdage selv meget lave niveauer af hCG (12,5 mIU/ml) i din urin. Hvis du ønsker at
    kende resultatet så hurtigt som muligt, er disse tests det bedste valg for dig.
    Eksempler: First Response Early Result, hCG One Step Ultra, LifeSign Midstream.

 * De fleste test vil afsløre indholdet af hCG niveauet mellem 25 og 50 mIU/ml i din urin. Disse tests er gode, når din menstruation
    er en dag forsinket.
    Eksempler: Walgreens, Rite-Aid, Inverness, Target, Boots, Dollar Store, Self Care, CVS Midstream Eckerd One Step,
    Wal-Mart Equate, First Response, Drug Emporium, Clearblue Easy, EPT.
 

 * Hvis du for nylig har haft en spontan abort eller lige har født, kan du blive udsat for falske positiver. I det her tilfælde vil den
    bedste graviditetstest være en, som kan afsløre et højere hCG niveau( 100 mIU/ml).
    Eksempler: Conceive, Precise, Q-Test

 * Hvis du er bekymret for om du kan aflæse testresultatet korrekt, findes der hjemme graviditetstestere til rådighed, som har
    digitale udlæsninger som blot viser ”gravid” eller ”ikke gravid”. Disse test tjekker for 40 mIE eller højrer hCG værdier.
    Eksempler: e.p.t. Certainty digital, Clearblue Digital, Eckerd Digital

Graviditetstestere er meget præcise, så længe du bruger dem rigtigt. Hvis du har nogen som helst bekymringer, bør du altid diskutere dine resultater med din praktiserende læge eller sundhedsplejer.

↑Top↑

 Hvornår og hvordan foretages prøven

Hvis du tror du er gravid, kan det synes som rigtig lang ventetid, men lægerne anbefaler at du ikke tager en test før din menstruationsperiode er overskredet (forsinket). Hvis du ikke véd hvornår, eller om din menstruation er forsinket på grund af en uregelmæssig cyklus, eller fordi du har taget p-piller uden pause, så skal du vente tre uger efter du har haft ubeskyttet sex, før du tager testen.

Det bedste tidspunkt at tage en graviditetstest til hjemmebrug er om morgenen, ved at benytte din morgenurin. Denne urin er mindre fortyndet, så hCG (hvis der er noget) vil blive mere koncentreret. Hvis du er nødt til at tage en test i løbet af dagen, så prøv at begrænse dit indtag af væske i et par timer forinden, for at minimere muligheden for at din urin bliver for udvandet.

Du bør bruge vadesteds urin, hvilket betyder at du skal tisse lidt først, og først derefter tage prøven med Sticks i urinen eller ved en samling i en kop. Hvis du ønsker at samle urin i en kop, selvom du har købt en pind test (sticks), skal du holde den absorberende spids af pinden i koppen med urin i 5 til 10 sekunder. Hvis du indsamler urinen, skal du foretage testen inden for 15 minutter efter indsamlingen.

Hjemme graviditetstests kontrollerer kun hCG niveauet og hormonet hCG som produceres under graviditeten, hvilket frigives til en gravid kvindes urin. Urinprøver benytter monoklonale antistoffer for at teste efter hCG. De fleste graviditetspinde har to linjer, den ene er en kontrol linje, hvor du kan se, om du er gravid eller ej, den anden linje indeholder monoklonale antistoffer. Hvis der er hCG i din urin bliver det suges op i pinden, som vil reagere med de monoklonale antistoffer, hvilket medfører en farveændring, der vil gøre den anden linje synlig.

Sørg for omhyggeligt at læse alle de instruktioner, som leveres sammen med din graviditetstester. Bemærk også hvilke test tider du skal benytte dig af, som forklares i den vedlagte instruktion. Nogle graviditetstestere kan give en forkert aflæsning, hvis resultatet aflæses for tidligt eller for sent.

Du må ikke ændre på din medicin eller dosering, baseret på en hjemme graviditetstester,
uden at tale med din praktiserende læge.
 
↑Top↑

 Hvor nøjagtig er et positivt HGT resultat?

Hjemme graviditetstestere kan kun kontrollere hCG niveauet og hormonet hCG som produceres under graviditeten og frigøres til en gravid kvindes urin. Så medmindre kvinden har fået en medicin der indeholder hCG (Profasi, Pregnyl, Novarel), vil en positiv HGT prøve indikere en ny graviditet.

Hvis du har fået en hCG injektion (f.eks Profasi, Pregnyl eller Novarel), bør du vente 7-14 dage efter den sidste injektion før du foretager en prøve. Hvis du tester for tidligt, kan du få et falskt positivt svar. Hvis du har fået 10.000 IE indsprøjtning, skal du vente 14 dage før prøven tages, har du fået en 5.000 IE indsprøjtning, skal du vente i 10 dage og har du fået en 2.500 indsprøjtning skal du vente 7 dage.

Hvis din test er positiv og du et par dage senere får menstruation, kan det betyde at din graviditet er gået tabt. Eksperter anslår, at omkring 20 til 30 procent af alle graviditeter ender i abort, så det er desværre meget almindeligt.

Det er kun fordi graviditetstests er blevet så følsomme, at folk har indset, hvor ofte tidlige aborter sker. I fortiden blev disse meget tidlige tab ikke engang bemærket, og kvinden ville aldrig have vidst at hun havde været gravid. Det betyder ikke, at du ikke vil blive gravid igen. 

Hvis din hjemme graviditetstester givet et positiv svar - eller hvis du har taget nogle få hjemme graviditetstests og har fået blandede resultater – bør du tage en samtale med din praktiserende læge. Du skal have taget en blodprøve eller foretaget en bækkenundersøgelse for at få din graviditet bekræftet. Jo før din graviditet bekræftes, jo hurtigere kan du begynde den prænatal pleje. 

Hvis du har mistanke om at du er gravid, bør du kontakte din praktiserende læge for at få foretaget en urinprøve eller en kvantitativ hCG blodprøve, uanset hvilket resultatet du har fået fra din graviditetstester.


 Hvor nøjagtig er et negativ HGT resultat?

Du kan få et negativt resultat fra en hjemme graviditetstester, selvom du rent faktisk er gravid. Dette er kendt som et falsk-negativt svar. Du kan få et falsk-negativt svar, hvis du tager testen for tidligt. Vent med at tage testen, indtil din menstruation er mindst én dag forsinket, eller endnu bedre, mindst tre dage forsinket.

Hvis du får et negativt HGT resultat, kan du alligevel godt være gravid, men hCG niveauet var bare ikke højt nok til at udløse et positivt svar. Hvis du tror du er gravid, men fik et negativt resultat, så foretage en ny test en anden dag. Du kan få et mere nøjagtigt resultat, hvis du venter mindst endnu tre til fire dage. De fleste gravide kvinder kan få et bedre resultat, når de foretager testen et par dage efter en udebleven menstruation, men er dog ikke gældende for alle. Gentag testen om få dage, da du kan have taget testen for tidligt.

Det er muligt at du ikke har udført testen korrekt, har foretaget testen for tidligt, eller at urinen også var for fortyndet til at kunne give et præcist svar, eller at prøven ikke har været opbevaret korrekt før brug. Alle HGTere leveres med skriftlige instrukser. Mange af testene har også et telefonnummer som du kan ringe til, hvis du har spørgsmål om brugen af produktet eller hvordan du skal læse resultaterne.

Hvis din hjemme graviditetstester stadig viser et negativt resultat, to uger efter en udeblevet periode, bør du tjekke situationen med din læge. Mange faktorer kan forårsage udeblivelse af menstruationen, herunder sygdom, stress, overdreven motion og hormonelle ubalancer. Din læge kan hjælpe dig med at få din menstruationscyklus tilbage på rette spor.

Hvis du har taget en hjemme graviditetstest, og er i tvivl om dens nøjagtighed, bør du kontakte en læge
eller anden sundhedspersonale som kan give dig rådgivning og eventuelt en graviditetsblodprøve.


↑Top↑
 

Graviditetsblodprøver?

Hos din læge kan du få to typer graviditetsblodprøver.  

 * En em>kvantitativ blodprøve (eller beta hCG test) som måler det nøjagtige hCG indhold i blodet. Det betyder at det kan opfange
    selv meget små mængder hCG, hvilket gør det til en meget præcis test. Et niveau under 5 anses for negativ, mens et niveau
    på 10 til 25 enheder er positiv.

 * En kvalitativ hCG blodprøve vil give et enkelt ja eller nej svar på, om du er gravid. Denne test er mere ligesom en urinprøve
    med hensyn til nøjagtigheden. Fælles niveauer for indholdet af en positiv blodprøve er 10 til 25 enheder. En test som kun
    udløses ved 25 hCG enheder er ikke mere følsom end flere urinprøver fra HGTere.


Hvor kan få en hjemme graviditetstester? 
 
Du kan købe graviditetstestser online, i supermarkeder eller hos din lokale apoteker eller på apoteket.
Du kan også altid få en gratis graviditetsundersøgelse hos din praktiserende læge.

↑Top↑


Vidste du?
 
 * En af de tidligste skriftlige optegnelser over en urinbaseret graviditetstest, findes i et gammelt ægyptisk dokument.
    En papyrus beskrev en test, hvor en kvinde som måske er gravid, kunne urinere på hvede og bygkorn over flere dage:
    Hvis byggen begyndte at gro, var det en dreng. Hvis hveden begyndte at gro, var det en pige. Hvis ingen af kornene
    begyndte at gro, ville hun ikke være gravid.

 * Afprøvning af denne teori blev udført i 1963, og man måtte konstatere at hele 70 procent af gravides urin fik kornet til
    at gro, mens urin fra ikke-gravide og fra mænd ikke kunne få kornet til at gro.

 * Forskere har identificeret det som måske den første test, som kan påvise et unikt stof i urinen hos gravide kvinder, og
    har bekræftet at forhøjede østrogenniveauer i gravide kvinders urin, har været nøglen til denne succes.  

↑Top↑
 
: : : : Copyright baby4me.dk, 2010 - , ALL RIGHTS RESERVED WORLD WIDE : : : :
Hovedsider
 Forside / Hjem
 Login - Mine Sider
 Graviditet, Uge for Uge
 Medicinsk Index
 Information & Hjælp
 Denne er tom
 Denne er tom
Værktøjer
  Ægløsningsplan
  Terminsdato Beregner
  Sammentrækninger
  Fosterudvikling
  Graviditet, Uge for Uge
  Graviditets Tidslinjet
  Trimester Beregner
  Vægt under Graviditet
  Beregn dit BMI
  Forudsigelse af Køn
  Undfangelses-Beregner
  Denne er tom
  Denne er tom
BABY VOKSER
  Føtal Vækst Index
  Uge for Uge
  Måned for Måned
  Trimestre
  Baby Navne
  Denne er tom
  Denne er tom
  Denne er tom
Før Start
  Forberedelsen starter
  Graviditets Ernæring
  Hvornår er jeg frugtbar?
  BKT Basal Krops Temp.
  Forøg dine chancer
  Er jeg gravid - tegn?
 < Graviditets-Tests HGT
  hCG Niveauerne
GRAVIDITET
  Uger? Måneder? Dage?
  Uger til Måneder
  Trimester Beregner
  Ernæring under Graviditet
  Vægt under Graviditeten
  Flerfoldsgraviditet
  Tvillinge Graviditet
  Sammentræknings Tider
  Udvidelsesfase & Fødsel
  Dreng eller Pige
  Forudsigelse af Køn
  Baby Fødselsvægt
  Fosterets Bevægelser
M O T I O N
  Graviditets Motion
  Bækkenbund Motion
MEDICINSK
  Medicinsk Index
  Medicinsk Terminologi
  Prænatal diagnostik
  Menstruationscyklus
  Ultralyd Undersøgelser
  Første Trimester Scan
  12 ugers NF scanning
  Misdannelses Skanning
  Foster Vækst Diagram
  Ultrasonografi Scanning
  Hvad er IVF
  IVF Basic
  Mandlig infertilitet
  Ufrivillig Abort
  Forplantningsproblem
  Råd: Stop Rygning
  Beregn dit BMI