Alkaline Vand
Reserveret
Reserveret
Reserveret
Reserveret    
 
Information
 

 Fertilitetsbehandling in-
 deholder flere procedurer
 afhængige af behand-
 lingstypen.

 På denne side får du en
 forklaring på hvad IVF er,
 og hvilke procedurer du
 må forvente at skulle gå
 igennem for denne be-
 handling.

 Kort forklares også om
 GIFT og ZIFT som er
 relateret til IVF behand-
 linger. 
Forklaring af IVF behandling
  Hvad er IVF ?

 Hvad er IVF ?

In Vitro Fertilisation (reagensglasbefrugtning) er en proces, hvor ægceller bliver befrugtet med sæd uden for livmoderen. Udtrykket "in vitro", kommer fra [latin] og betyder "inde i glas", hvilket giver os det velkendte udtryk "reagensglas baby '. Gennem IVF processen tages æg ud fra æggestokkene og befrugtes med sæd i glasbeholdere, såsom reagensglas eller petriskåle i et biologisk laboratorium. De befrugtede æg (embryoner) bliver senere placeret i kvindens livmoder.

Den første graviditet som blev opnået gennem in vitro menneskelig fertilisation af et menneskeligt oocyt blev rapporteret i The Lancet af Monash teamet i 1973, selvom det kun varede i ganske få dage. Det blev efterfulgt af en graviditet, befrugtet uden for livmoderen i 1976 hvilket resulterede i fødslen af Louise Brown den 25. juli 1978, og senere igen blev Alastair MacDonald født den 14. januar 1979. Det var verdens første og anden IVF babyer. In Vitro-befrugtning er en kompleks proces, som har været betragtet som eksperimentelt gennem mange år, og nu er et bevidst valg for mange i forbindelse med at kunne opbygge en familie.

Louise BrownLouise Brown, verdens første "reagensglasbarn", blev født i England for over 30 år siden. Nu er proceduren en fælles behandlingsmulighed mod barnløshed, og som har hjulpet mange par med at skabe den familie de ønsker.

Den 25. juli 1978, Klokken 23.47 blev Louise Joy Brown forløst ved kejsersnit. Hun vejede fem pund, 12 ounces (2,6 kg.), og havde blondt hår og blå øjne.

De fleste par antager at det er ganske let at blive gravid. For millioner af par, vil forsøget med at opnå graviditet være meget hårdere end de forventede. Dette skyldes at så mange som 1 ud af 8 par vil opleve problemer med infertilitet. Fertilitet er et spørgsmål, der involverer både mænd og kvinder.

Når par har svært ved at opnå graviditet, er det generelt kvinderne som først vil søge behandling. Men statistikken viser, at mænd i 40 til 50 % af tilfældene er ufrugtbare sammen med partneren. I de tilfælde hvor et par har svært ved at opnå graviditet, har såvel hun som han, nogle problemer.

Alder påvirker et stort antal par, hvilket er en gruppe som er stigende efterhånden som flere og flere udsætter ønsket om at få børn senere i livet. Kvinder har en livstidslevering af æg når de er børn, men senere ophører denne livstidslevering. Rent faktisk starter en kvindes frugtbarhed til et målbart fald omkring det 27. år, på grund af nedbrydning og ældning af hendes æg. For de kvinder som er under 30 år, anslås det at chancen for at blive gravid i en cyklus er 20 til 30 procent. I en alder af 40, er det faldet til 5 procent, ifølge det amerikanske fertilitetsinstitut som kan sammenlignes med danske forhold.

Mænd over 35 er dobbelt så tilbøjelige til at blive infertile, i forhold til de som er under 25 år. Undersøgelser også viser, at ældre kvinder som bliver gravid med ældre mænd, har en større tilbøjelige til at få børn med medfødte misdannelser, på grund af nedsat genetisk kvalitet af ​​deres sæd. Hver celle i kroppen ældes.

Værktøjer og artikler, der kan hjælpe: Basal Krops Temperatur Kort (BKT)  | Ægløsningsplan |

Det er meget vigtigt at opretholde en generel sundhed ved for eksempel at dyrke motion og have en ordentlig kostplan. Personer med en usund livsstil har en langt højere forekomst af infertilitet.

Succesraten for kunstig befrugtning i Danmark afhænger af kvindens alder, i bedste tilfælde 14 %.  

Her kan du lære om mange ting, som kan være med til at øge dine chancer for graviditet.

↑Top↑


 De første skridt mod IVF

Når du har forsøgt at blive gravid i mere end et år uden held, kan det være tid til at lave en aftale med en fertilitetsspecialist for en nærmere undersøgelse.

Når den relevante undersøgelse er afsluttet, vil fertilitetsspecialisten diskutere de mulige behandlinger for dig. Det er vigtigt at huske på, at enhver behandling der diskuteres giver dig de valgmuligheder der er mulige i dit tilfælde.

Desværre vil det ikke være muligt for alle par at opnå graviditet, trods brug af en hvilken som helst fertilitetsbehandling. Nogle par beslutter sig for, at det bedste ikke er at gennemgå en behandling mod barnløshed, men overvejer alternativer såsom adoption.

 Moderne infertilitetsterapi  giver mange par flere muligheder, end der var muligt før i tiden. En af de muligheder som er blevet mere og mere populær på fertilitetsklinikker, og som kan bidrage til at øge dine chancer for graviditet, er IVF.

Tusindvis af par går hvert år igennem en IVF fertilitetsbehandling for at øge deres chancer for befrugtning. Hvis du og din partner overvejer en IVF behandling, vil du sandsynligvis gerne have kendskab til de grundlæggende procedurer, som IVF behandlingen inkluderer.

Følgende oplysninger er designet til at besvare nogle af dine spørgsmål om IVF.

↑Top↑

 De grundlæggende IVF procedurer:

IVF-behandlingen består af fire trin:  

 · 1) Brug af fertilitetsmedicin for at udvikle oocytes eller 'æg', (hormonbehandling)  
 · 1a. Ultralydscanning (udføres ikke alle steder)  
 · 2) Indsamling af oocyter (æg).  
 · 3) in vitro-befrugtning af ægget og vækst af fostret.  
 · 4) Ægoplægning (i livmoderen).  

Mere om de grundlæggende procedurer i IVF behandling ...

 Hvor stor succes har in vitro-behandling

Det fremgår via ”Det Etiske Råd” i Danmark, at såvel IVF som ICSI behandlinger har været stigende gennem en årrække.
Der udføres omkring 6.000 IVF behandlinger og 4.000 ICSI behandlinger årligt og hertil kommer samtidig en stigning i almen fertilitetsbehandling.

Graden af succes på IVF klinikkerne afhænger af en række faktorer, herunder patientens karakteristika og behandlingsmetoderne. Det er også vigtigt at forstå at graviditetsgraden ikke er ensbetydende med fødselsraten. Såvel i USA som i Danmark er fødselsraten for hver IVF cyklus omkring:

 · 30 til 35 % for kvinder under 35 år
 · 25 % for kvinder i alderen 35 til 38
 · 15 til 20 % for kvinder i alderen 38 til 39
 · 6 til 10 % for kvinder over 40
↑Top↑

 Er der nogen risici med in vitro-befrugtning?
 
Som med de fleste medicinske procedurer, er der også nogle potentielle risici her. Risikoen ved IVF behandling afhænger af de enkelte trin i proceduren.

Æggestokkene har en risiko for at blive overstimuleret, hvilket resulterer i at æggestokkene bliver hævede og smertefulde. Denne tilstand kaldes for ovarielt hyperstimulationssyndrom , hvilket dog sker sjældent, men er mild og omfatter følgende potentielle bivirkninger: kvalme, opkastning, manglende appetit eller en følelse af at være oppustet.

Mere alvorlige symptomer forekommer i 1 % af tilfældene, og omfatter følgende bivirkninger: svære mavesmerter, svær kvalme, nedsat hyppig vandladning, åndenød og vægtøgning. I disse tilfælde kræves indlæggelse, sengeleje og væskebehandling.

Ægudtagning og brugen af laparoskopi (kikkertundersøgelse) bærer de normale risici i forbindelse med anæstesi (narkose).  Derudover er der en lille risiko for blødning, infektion og skader på tarm, blære eller en blodåre. Hos færre end én patient ud af 1.000 kræves kirurgisk indgreb for at reparere skader i forbindelse med ægudtagning.

Chancen for flere-fostre graviditet forøges i takt med alle assisterede reproduktions procedurer. Når flere præ-embryoner overføres, vil omkring 25 % af graviditeterne med IVF ende med tvillinger. (I den normale befolkning, er antallet ét sæt tvillinger for hver 80 fødsler.) Trillinger ses hos omkring 2-3 % af graviditeterne. Der er yderligere risici og problemer relateret til flere fostre under graviditeten, såsom en øget risiko for tidlig fødsel. 

↑Top↑

  Er der variationer af in vitro-befrugtning ?  

Gameter intrafallopian transfer (GIFT) (Oplægning af en blanding af vaskede sædceller og ægceller i æggelederne via et specialkateter) og zygote intrafallopian Transferl (ZIFT) er to procedurer som er relateret til IVF.

GIFT svarer til IVF, men kønsceller (æg og sæd) overføres til dine æggeledere i stedet for livmoderen, og befrugtningen finder sted i æggelederne i stedet for i laboratoriet. GIFT indebærer også et laparoskopisk kirurgisk indgreb i forbindelse med overførsel af sæd og æg til æggelederne. GIFT tegner sig for omkring 2 % af ART procedurerne i USA. Tal for Danmark i denne forbindelse har ikke været muligt at indhente.

ZIFT adskiller sig fra GIFT ved, at befrugtningsprocessen stadig foregår i laboratoriet versus æggelederne. Det svarer til GIFT ved at det befrugtede æg overføres til æggelederne i stedet for til livmoderen, og det indebærer et laparoskopisk kirurgisk indgreb. ZIFT tegner sig for mindre end 1,5 % af ART procedurer i USA, og også her har det ikke været muligt at indhente tal for Danmark.

  Infertilitet hos manden 

Fertilitet afhænger af mandens evne til at deponere et passende antal sunde, modne og velfungerende sædceller til det kvindelige reproduktionsorgan, tæt på tidspunktet for ægløsningen.

For de fleste mænd vil en fertilitetsscreening indeholde en detaljeret sygejournal, en fysisk undersøgelse og en sædanalyse Mænd, der føler ubehag ved en fertilitetsevaluering, bør tale om sådanne følelser med sin partner og lægen. At få talt om nervøsiteten på forhånd, vil gøre undersøgelsen meget lettere.

Mere information om mandens infertilitet…

  IVF medicin

Det er nødvendigt at tage visse former for medicin i løbet af en IVF-cyklus, for at forberede og klargøre kroppen til behandlingen. Instruktionerne for hver medicin varierer fra patient til patient. Dit medicinske team vil analysere dit tilfælde nøje for at afgøre, hvilken medicin der skal bruges, hvilken dosis du skal tage og hvor længe.

↑Top↑

: : : : Copyright baby4me.dk, 2010 - , ALL RIGHTS RESERVED WORLD WIDE : : :
Hovedsider
 Forside / Hjem
 Login - Mine Sider
 Graviditet, Uge for Uge
 Medicinsk Index
 Information & Hjælp
 Denne er tom
 Denne er tom
Værktøjer
  Ægløsningsplan
  TerminsDato Beregner
  Sammentrækninger
  Fosterudvikling
  Graviditet, Uge for Uge
  GraviditetsTidslinjet
  Trimester Beregner
  Vægt under Graviditet
  Beregn dit BMI
  Forudsigelse af Køn
  Undfangelses-Beregner
  Denne er tom
  Denne er tom
BABY VOKSER
  Føtal Vækst Index
  Uge for Uge
  Måned for Måned
  Trimestre
  Baby Navne
  Denne er tom
  Denne er tom
  Denne er tom
Før Start
  Forberedelsen starter
  Graviditets Ernæring
  Hvornår er jeg frugtbar?
  BKT Basal Krops Temp.
  Forøg dine chancer
  Er jeg gravid - tegn?
  Graviditets-Test HPT
  hCG Niveauerne
GRAVIDITET
  Uger? Måneder? Dage?
  Uger til Måneder
  Ernæring under Graviditet
  Vægt under Graviditeten
  Flerfoldsgraviditet
  Tvillinge Graviditet
  Sammentræknings Tider
  Udvidelsesfase & Fødsel
  Dreng eller Pige
  Forudsigelse af Køn
  Baby Fødselsvægt
  Fosterets Bevægelser
  Fostervandsprøve CVS
M O T I O N
  Graviditets Motion
  Bækkenbund Motion
MEDICINSK
  Medicinsk Index
  Medicinsk Terminologi
  Prænatal diagnostik
  Menstruationscyklus
  Ultralyd Undersøgelser
  Første Trimester Scan
  12 ugers NF scanning
  Misdannelses Skanning
  Foster Vækst Diagram
  Fosterets Bevægelser
  Ultrasonografi Scanning
 < Hvad er IVF
  IVF Basic
  Mandlig infertilitet
  Ufrivillig Abort
  Forplantningsproblem
  Råd: Stop Rygning
  Beregn dit BMI