Alkaline Vand
Reserveret
Reserveret
Reserveret
Reserveret    
 
Information
 

 Er jeg mon gravid?

 Hvilke tegn viser sig som
 de første, som kan
 indikere at en lykkelig
 begivenhed er indtruffet -
 at du er med baby?

 
De første tegn - symptomer på graviditet
Er jeg virkelig gravid?

De første tegn - symptomer på graviditet

Du kan begynde at antage, at du er gravid inden for de første par dage af graviditeten.

Enhver kvinde og graviditet er forskellig, og de ​​tidlige tegn på graviditet varierer fra kvinde til kvinde og fra graviditet til graviditet.

Er jeg gravid?

Nogle kvinder véd det allerede fra undfangelsen. Andre kender det fra signaler som de eller deres ægtemænd bliver opmærksomme på. Vi taler om de allerførste tegn på graviditet: de bittesmå signaler din krop sender, som er en indikation på at noget er i gang.

Du kan have haft planer om at blive gravid, og have en god følelse for om du virkelig er gravid. Andre kvinder har overhovedet ingen anelse derom, men opdager det først når deres maver buler og deres [mens]periode ophører! De fleste kvinder tror ikke ​​de er gravide, før [mens]perioden udebliver og enkelte tror simpelthen ikke de er gravide før flere måneder efter undfangelsen.

Menstruationen er udeblevet, er jeg gravid?

Graviditet er den mest sandsynlige årsag til at en periode udebliver, men det er ikke den eneste årsag – det kan også skyldes stress. Du bør ikke antage, at du er gravid, blot fordi en menstruation udebliver.

Almindelige tegn på tidlig graviditet


Nedenfor kan du se de tegn som kan indikere en graviditet, hvilket kan forekomme før en menstruationsperiode udebliver. Mange kvinder lægger ikke mærke disse tegn, før senere i graviditeten.

Du kan opleve alle, nogle eller ingen af disse symptomer:

 * Føle kvalme, især om morgenen.   ...mere
 * Ændring af lugtesans, smag eller madtrang.   ...mere
 * Ømhed i brysterne.   ...mere
 * Hyppige ture til badeværelset.   ...mere
 * Øget træthed.   ...mere
 * Let blødning, pletblødning eller kramper   ...mere
 * Forhøjede basale kropstemperatur (BKT)   ...mere
 * Positiv graviditetstest til hjemmebrug (HPT)   ...mere   


↑Top↑

 Graviditetskvalme

Graviditetskvalme er en fornemmelse af kvalme, som ikke er begrænset til om morgenen.
De fleste gravide kvinder som oplever graviditetskvalme, føler også lidt kvalme på andre tidspunkter i løbet af dagen.
Du kan føle dig syg, og miste noget af din lugte og smagssans. Omkring halvdelen har opkastninger, men kun meget få har så alvorlig en morgenkvalme, at det udvikler dehydrering og underernæring.

Graviditetskvalme menes at være forårsaget af et højt niveau af graviditetshormonet, ’humant choriongonadotropin’ (hCG) i blodet, hurtige muskelstrækninger i livmoderen, overskydende syre i maven, og en øget lugtesans. Morgenkvalmen starter sædvanligvis to til otte uger efter undfangelsen.

Midler mod morgenkvalme

Du kan prøve flere af disse forslag, indtil du finder dem, der fungerer for dig:

 * Spis et stykke brød eller et par kiks, før du står ud af sengen om morgenen, eller når du føler kvalme.
 * Stå langsomt ud af sengen. Undgå pludselige bevægelser.
 * Spis små måltider flere gange i løbet af dagen.
 * Snack på rå frugt og grøntsager.
 * Indtag måltider med højt proteinindhold (magert kød, vegetabilske proteiner, bønner).
 * Spis kompleks kulhydrat fødevarer (kiks, brød, kartofler, ris).
 * Spis let krydret mad og undgå krydret mad.
 * Undgå fedtet eller stegt mad. Disse fødevarer er svære at fordøje og kan forårsage kvalme.
 * Prøv at spise kolde fødevarer såsom is.
 * Frisk luft kan hjælpe. Tag en lille gåtur eller prøv at sove med åben vindue.

Spis masser af rå frugt og grøntsager, fuldkornsbrød, og klidk-brød for at undgå forstoppelse. Vær opmærksom på at du får rigeligt at drikke - drik rigeligt med rent vand, mindst 8 glas om dagen.

Hvis ovenstående forslag ikke virker for dig, dine opkastninger ikke vil stoppe eller du ikke er i stand til at drikke mindst otte glas vand dagligt, skal du kontakte din læge eller sundhedsplejerske.

Andre mulige årsager: madforgiftning, spænding, infektion, andre sygdomme.  

↑Top↑

 Ændringer i smag eller fødevaretrang

Selvom du måske ikke har stærk lyst til at spise syltede agurker og is, vil mange kvinder føler trang til bestemte fødevarer, specielt når de er gravide.
Du skal så vidt muligt undgå kaffe, alkohol og stegte fødevarer. Prøv helt at undgå snacks med stort indhold af fedt og sukker, da disse har et stort indhold af kalorier men lav på næringsstoffer.

God ernæring er vigtigt under graviditeten så prøv at opretholde en velafbalanceret kost på trods af din trang og aversioner.

Nogle gange rapporterer kvinder en forøget følsomhed overfor visse dufte eller lugte, som ind imellem kan forårsage kvalme og/eller opkastning. Nogle gravide kvinder rapporterer også en mærkelig metallisk smag i munden. På grund af hormonelle forandringer i kroppen, kan madsmagen være forandret i første trimester periode, hvilket dog i nogle tilfælde kan fortsætte gennem hele graviditeten. Se - Sund Start for anbefalet sund levevis.

Andre mulige årsager: dårlig kost, stress, start op [mens]periode.

↑Top↑

 Ømhed i brysterne

Når du er gravid, vil dine bryster formentlig blive mere ømme ved berøring, svarende til ømheden før menstruationen, eller en smule mere. Kirteldelen i brysterne bliver udvidet og det omkringliggende fedtvæv bevarer væsken, hvilket sker tidligt i graviditeten. Ømheden forårsages af en øget mængde østrogen og progesteron hormoner.

Brysterne begynder at foretage ændringer meget tidligt i graviditeten, som en forberedelse til den mælk der skal komme. Din bh- størrelse kan gå et par størrelser op meget hurtigt. Hævede eller ømme bryster er et graviditetssymptom, der kan starte allerede 1 til 2 uger efter undfangelsen.

Brystspændingen og følsomheden kan nogle gange være meget ubehagelig. Den bedste behandling i dette tilfælde er at iføre dig en sports BH. Efterhånden som din krop vokser og bliver vænnet til stigningen i disse hormoner, vil ømheden aftage, oftest efter den ottende uge. Graviditetshormoner kan også forårsage ændringer af brystvorterne, som normalt bliver mørkere, større, og areola bliver bredere.

Selvom brystspændinger er almindelige, er det ikke alle kvinde der oplever det. Ændringer i dine bryster er ofte mest dramatiske, når du er gravid for første gang.

Andre mulige årsager: p-piller, start på periode, fibrocystiske bryst-tilstand. 


↑Top↑

 Hyppig trang til badeværelset

De fleste gravide kvinder fortæller, at de oftere har behov for at gå på toilettet, selv før en udebleven periode. Du kan endda blive nødt til at stå op om natten. Det sker efter at fosteret er implanteret i livmoderen og begynder at producere graviditetshormonet Hormonet humant choriongonadotropin (hCG).

Dette hormon udløser ændringer i muskeltonus, og den voksende livmoder presser mod den nærliggende blære, hvilket resulterer i hyppig vandladning.
Stigningen i vandladningshyppighed er ofte mere udtalt i de første otte uger af graviditeten. Efter denne periode har livmoderen en tendens til at bevæge sig opad, som dermed mindsker presset indtil senere i graviditeten. Det er almindeligt for nogle kvinder, at der løber lidt urin ud når de nyser, griner, eller hoster. Bækkenbundsmotion, også kendt som Kegle Motion kan hjælpe i dette tilfælde.

Andre mulige årsager: urinvejsinfektion, diuretika, spænding, diabetes.


↑Top↑

 Øget træthed

Træthedsfornemmelse eller udmattet? Du kan føle det som om du har løbet en maraton, efter for eksempel at have siddet på et kontor en hel dag. Du vil måske være så udmattet, at du falder i søvn i bussen. Træthed er meget normalt og kan være et af ​​de første tegn på graviditet.

Træthedsfølelse er et fælles symptom, og det at tage en lur bliver pludselig tiltrængt, selv for dem, der sjældent tager en lur. Forårsaget af forhøjet progesteron hormonniveau, kan forårsage en sådan virkning, og kroppen har derfor brug for øget energi for at fosteret kan udvikle sig.

Det vil være normalt gennem første trimester perioden. Den bedste måde at håndtere det på er at give efter – hvil dig så meget som du kan, og gå tidligere i send end sædvanligt.

Andre mulige årsager: spænding, stress, depression, dårlig kost, influenza, manglende motion, dårlig søvn eller mangel på søvn.


↑Top↑

 Let blødning, pletblødning eller kramper

Nogle kvinder oplever en anelse pletblødning eller blødninger meget tidligt i graviditeten, omkring en uge til 14 dage efter befrugtningen. Disse blødninger er kendt som implantationsblødning, hvilket sker når det befrugtede æg først tillægges foring i livmoderen. Denne type blødning kommer normalt lidt før perioden, og er lysere i farven end en almindelig.

Da der typisk er så lidt, og det er før din forventede menstruation, vil det være normalt at tro at din menstruation er begyndt. Men hvis du forsøger at blive gravid, og du véd, at du haft ægløsning, og at du havde sex omkring dette tidspunkt, kan det være en god indikation for at du i virkeligheden er gravid.

Implantationsblødning er ret almindelig for graviditet. Tyve til tredive procent af alle kvinder vil have pletblødninger tidligt i graviditeten. Hvis du har nogle mindre pletblødninger før din menstruation normalt skulle starte, er det ikke noget du skal bekymre dig om, og det kan være et tegn på graviditet.

Mange kvinder oplever også milde kramper i de første uger af graviditeten, fordi livmoderen begynder at vokse. Disse kramper svarer nogenlunde til de kramper, der opstår før eller under menstruationscyklus.

Andre mulige årsager: Start af [mens]perioden, gennembrudsblødning fra p-piller. 

↑Top↑

 Forhøjede basal kropstemperatur

Din basale kropstemperatur, er din temperatur målt i munden, straks efter du vågner om morgenen. Temperaturen stiger ret hurtigt efter en ægløsning og forbliver på dette forhøjede niveau indtil din næste periode.

Hvis du laver et temperaturskema, for at afgøre hvornår du har ægløsning, kan den forhøjede temperatur betyde at du er gravid, hvis den fortsætter i mere end to uger. Faktisk forbliver den basale kropstemperatur forhøjet under hele graviditeten.

Beviset er virkelig en graviditettest.  

↑Top↑

 Hjemme Graviditetstestere

Selvom mange almindelige fællestræk for tegn på graviditet er nævnt her, er det vigtigt at bemærke, at ikke alle vil opleve disse symptomer. Derfor skal du ikke lade manglende symptomer på graviditet overbevise dig om, at du ikke er gravid, hvis du har grund til at tro at du måske kan være det. Brug i stedet en hjemme graviditetstester, eller besøg din praktiserende læge for at få kontrolleret din tilstand.

Hvis de tidlige tegn på graviditet er til stede, specielt hvis du med en hjemmegraviditetstester har verificeret, at du er gravid, skal du sørge for at aftale tid med din praktiserende læge. Jo tidligere din graviditet kan bekræftes, jo tidligere kan du begynde at tage vare på dig selv og planlægge fremtiden.

Hvis dine symptomer fortsætter, selvom du har foretaget en hjemmetest med negativt resultat, eller din menstruation ikke vender tilbage som normalt, bør du kontakte din praktiserende læge.

↑Top↑
 
: : : : Copyright baby4me.dk, 2010 - , ALL RIGHTS RESERVED WORLD WIDE : : : :
Hovedsider
 Forside / Hjem
 Login - Mine Sider
 Graviditet, Uge for Uge
 Medicinsk Index
 Information & Hjælp
 Denne er tom
 Denne er tom
Værktøjer
  Ægløsningsplan
  Terminsdato Beregner
  Sammentrækninger
  Fosterudvikling
  Graviditet, Uge for Uge
  Graviditets Tidslinjet
  Trimester Beregner
  Vægt under Graviditet
  Beregn dit BMI
  Forudsigelse af Køn
  Undfangelses-Beregner
  Denne er tom
  Denne er tom
BABY VOKSER
  Føtal Vækst Index
  Uge for Uge
  Måned for Måned
  Trimestre
  Baby Navne
  Denne er tom
  Denne er tom
  Denne er tom
Før Start
  Forberedelsen starter
  Graviditets Ernæring
  Hvornår er jeg frugtbar?
  BKT Basal Krops Temp.
  Forøg dine chancer
 < Er jeg gravid - tegn?
  Graviditets-Test HPT
  hCG Niveauerne
GRAVIDITET
  Uger? Måneder? Dage?
  Uger til Måneder
  Trimester Beregner
  Ernæring under Graviditet
  Vægt under Graviditeten
  Flerfoldsgraviditet
  Tvillinge Graviditet
  Sammentræknings Tider
  Udvidelsesfase & Fødsel
  Dreng eller Pige
  Forudsigelse af Køn
  Baby Fødselsvægt
  Fosterets Bevægelser
M O T I O N
  Graviditets Motion
  Bækkenbund Motion
MEDICINSK
  Medicinsk Index
  Medicinsk Terminologi
  Prænatal diagnostik
  Menstruationscyklus
  Ultralyd Undersøgelser
  Første Trimester Scan
  12 ugers NF scanning
  Misdannelses Skanning
  Foster Vækst Diagram
  Ultrasonografi Scanning
  Hvad er IVF
  IVF Basic
  Mandlig infertilitet
  Ufrivillig Abort
  Forplantningsproblem
  Råd: Stop Rygning
  Beregn dit BMI