Alkaline Vand
Reserveret
Reserveret
Reserveret
Reserveret    
 
Information
 

 I de første tre måneder
 dannes fostrets organer,
 og det er i denne periode
 mest følsomt over for
 potentielt skadelige
 påvirkninger udefra.

 Kvalme og opkastninger
 er almindeligt, som dog
 kan minimeres ved at
 drikke mindst 8 glas
 alkaline vand dagligt
 (ifølge gynækologiske
 professorer, se link
 øverst.)

 Kvalme og opkastninger
 er ofte værst om morge-
 nen, og varer som regel
 6 til 8 uger.

 Morgenutilpashed kan
 også modvirkes en anelse
 ved at spise, inden man
 står ud af sengen.
 Tillige hjælper det at spise
 små, hyppige måltider.
 Du får øget vandladnings-
 trang, ligesom skeden vil
 afgive et flødeagtigt, hvidt
 udflåd.

 Mange føler sig meget
 trætte i de første uger.
 
 Nogle bemærker en
 metallisk smag i munden,
 mens andre får trang til
 usædvanlige fødevarer.

 Din vægt vil gradvist stige.

 
Hvilke forandringer sker der under første trimester perioden
Første trimester


Første Trimester:

Når graviditeten opdeles i uger, og splittes i tre dele, kaldes disse dele for trimester perioder. Hele graviditetsperioden anses for at være 40 uger, og et spædbarn som fødes inden den 37. uge, anses for at være ”tidlig” født. Graviditeten beregnes fra den første dag i den sidste menstruationsperiode. Det betyder rent faktisk, at du ved undfangelsen faktisk allerede er næsten to uger henne.

Første, anden og tredje måned er første trimester i graviditeten:

For mere information om fosterudviklingen, kan du anvende rullemenuerne ovenfor, eller benytte dig af uge-oversigten i nedenstående links.

befrugtning2 uger efter den første dag i din sidste almindelige menstruation: – Sæden og ægget har tilsluttet sig i æggelederne og der er sket en befrugtning. En enkelt sædcelle er trængt ind i moderægcellen, og den deraf følgende celle kaldes for en zygote. dag 3 - otte celler
Zygoten (det befrugtede æg) indeholder alle de genetiske oplysninger (DNA), som er nødvendige for at blive til et barn.
Babyen starter med at blive dannet af dette ene befrugtede æg, cellen deler sig i 2 celler, derefter i 4, 8 og så fremdeles.
Seksogfyrre kromosomer kombineres, som præ-fastsætter alle de af personens fysiske kendetegn. Det befrugtede æg deler sig stadig hurtig, mens det flyder ned fra æggelederne og mod livmoderen.
Embryoet bevæger sig først ind i livmoderen omkring 80 timer efter ægløsningen. Implantationsprocessen begynder cirka 3 dage senere.

dag 5 - Blastocyst3. uger - Nu er embryonet under udvikling i livmoderen. Det søger efter et behageligt sted at blive implanteret.
Når det er fundet, borer zygoten sig ned i livmoderens overflade. På dette stadium kaldes det befrugtede æg nu en blastocyst, hvilket er en væskefyldt klynge af 50 til 60 celler, der stadig deler sig vildt.
Implanteringen af blastocyst sker efter 5 til 8 dage efter embryonets udvikling.
IVF embryoner overføres normalt til livmoderen på dette tidspunkt. Embryonet som er under udvikling er kun en hundrededel af en tomme lang, men dog i rivende udvikling. Det kan reproducere sig selv ved hjælp af et slags venskab på et hvilket som helst tidspunkt, op til omkring 14 dage efter undfangelsen, og det er sådan identiske tvillinger dannes.

4 ugers embryo4 uger - I den fjerde uge kan du begynde at få mistanke om at du er gravid, da embryonet producerer hormoner, som stopper moderens menstruationscyklus. Klyngen af celler har knyttet sig til livmodervæggen og har delt sig i to dele. Den halve klynge der er fastgjort til livmodervæggen, bliver til moderkagen, som via blodet vil fodre det udviklende liv, og den anden halvdel vil blive til en baby. Fosterhindevæske (som vil være puder for fosteret) er begyndt at blive dannet.
Cellerne i embryonet formere sig og begynder at påtage sig specifikke funktioner. Rygraden, rygsøjlen, og nervesystemet dannes. Hjerte, nyrer, lever, og tarme vil snart begynde at tage form. Nervevækst begynder, når et hold af celler på bagsiden af embryoet folder et rør i midten, som vil blive til den fremtidige rygmarv. Den ene ende af røret udvides for at danne hjernens store sektioner.embryo 5 uger

embryo 5 uger og 4 dage 5 uger - Den 26. dag efter befrugtningen, begynder fosterets lille hjerte at slå. På dette tidspunkt er fosteret stadig kun på størrelse med en rosin. Der er hurtig vækst, og babyens vigtigste eksterne funktioner begynder at tage form.
Nederst på siden af hovedet er to foldere af væv, som vil blive til ørerne. Selvom fosteret ikke er fuldt udviklet, er alle de store kropsorganer og systemer dog dannet.
Det neurale rør udvides i tre dele, som snart vil udvikle sig til at blive en meget kompleks hjerne. Også moderkagen begynder at fungere, kendt som chorion villi og navlestrengen, hvorigennem barnet får næring og ilt. Rygsøjlen og rygmarven vokser hurtigere end resten af kroppen på dette tidspunkt, og vil vises som en lille hale, hvilket dog forsvinder, efterhånden som babyen vokser.

embryo 5 uger og 6 dage6 uger - Embryonet er nu omkring en 6 mm. lang. Større organer, herunder nyrer og lever, er begyndt at udvikle sig, og det neurale rør, som forbinder hjernen og rygmarven lukkes. Hjernen udvikles i fem områder, og nogle kranienerver er synlige.
Arm er synlige. De fysiske fornemmelser af graviditet starter - kvalme, træthed, ømme bryster og hyppig vandladning.

embryo 6 uger og 1 dag gammel7 uger -Embryoets hænder og fødder er formet som pagajer, men fingrene er begyndt at tage form. Den embryonale hale er nu næsten forsvundet. Hypofysen er også formet og fosteret er begyndt at udvikle muskelfibre. Hjertet har opdelt sig i højre og venstre kamre, og er begyndt at slå med omkring 150 slag i minuttet, hvilket er omkring dobbelt så højt som for et voksent menneske.
Babyens ansigtstræk er synlige, herunder en mund og tunge. Øjnene har en nethinde og linser. De store muskelgrupper er udviklet, og babyen er begyndt at praktisere bevægelse. Babyen har sin egen blodtype og blodlegemer produceres i leveren.

embryo 6 uger og 2 dage8 uger - embryo 6 uger gammelDen ufødte baby kaldes nu for et foster. Fosteret er beskyttet af fosterhinden, som er fyldt med væske. Babyen svømmer og bevæger sig yndefuldt. Fosteret er nu cirka 12 mm. lang. Arme og ben er blevet forlænget. Gennem denne periode af udviklingen, synes babyens hoved meget større end kroppen, fordi hjernen vokser meget hurtigt. Hjernebølger kan nu måles. Tænderne og ganen er begyndt at blive dannet og strubehovedet er ved at udvikle sig.
Gennem sin gennemsigtige-tynde hud, ses babyens vener tydeligt. Gennem den ottende uge begynder ørerne at tage form.

9 uger - Selvom fosteret er i konstant bevægelse, vil du ikke være i stand til rent faktisk at føle fostrets bevægelser i adskillige uger endnu. Alle organer, muskler og nerver er på plads og begynder at fungerer. foster 7 uger og 1 dagØjenlågene er lukkede og vil ikke åbne igen før uge 27. Efterhånden som hænder og fødder udvikles, mister de deres pagaj-lignende udseende, og får puder på fingrene.
foster 7 uger og 5 dage
10 uger - Fosteret vejer omkring 9 gram. Hjertet er næsten helt udviklet, og ligner meget en nyfødt baby. En atriet åbning i hjertet og tilstedeværelsen af ​​en omløbsventil, leder en stor del af blodet væk fra lungerne, som babyens blod får iltet gennem moderkagen. Håndled og ankler er dannet og fingre og tæer er klart synlige. Kønsorganerne er begyndt at tage form, men det er alt for tidligt at sige noget om kønnet af fosteret. I denne uge af graviditeten, har moderkagen udviklet sig nok til at støtte de fleste af de kritiske job i forbindelse med at producere hormoner.

foster 8 uger gammel11 uger - De vitale organer - lever, nyrer, tarme, samt hjernen og lungerne er næsten fuldt udviklede og begynder så småt at fungere, mens hovedet næsten er på størrelse med halvdelen af hele kroppen​​længden. Fosteret er kun omkring 50 mm. lang og vejer mindre end ti gram.

12 uger - Stemmebåndet er udviklet og babyen kan til tider græder lydløst. Hjernen er fuldt dannet, og babyen kan også føle smerte. Fosteret kan endda sutte på tommelfingeren. Øjenlågene dækker nu øjnene, og vil forblive lukket, indtil den syvende måned, for at beskytte de skrøbelige optiske nervefibre. Håret er nu på hovedet og fingre og tæer har udviklet bløde negle. Nyrerne er udviklet og begynder at udskille urin.

Uge 12 og den tredje måned, er slutningen på ​​første trimester.

første trimester  
Anden Trimester  >>>


↑Top↑
 

: : : : Copyright baby4me.dk,, ALL RIGHTS RESERVED WORLD WIDE : : : :
Hovedsider
 Forside / Hjem
 Login - Mine Sider
 Graviditet, Uge for Uge
 Medicinsk Index
 Information & Hjælp
 Denne er tom
 Denne er tom
Værktøjer
  Ægløsningsplan
  TerminsDato Beregner
  Sammentrækninger
  Fosterudvikling
  Graviditet, Uge for Uge
  Graviditets Tidslinjet
  Trimester Beregner
  Vægt under Graviditet
  Beregn dit BMI
  Forudsigelse af Køn
  Undfangelses-Beregner
  Denne er tom
  Denne er tom
BABY VOKSER
  Føtal Vækst Index
  Uge for Uge
  Måned for Måned
 < Trimestre
  Baby Navne
  Denne er tom
  Denne er tom
  Denne er tom
Før Start/b>
  Forberedelsen starter
  Graviditets Ernæring
  Hvornår er jeg frugtbar?
  BKT Basal Krops Temp.
  Forøg dine chancer
  Er jeg gravid - tegn?
  Graviditets-Test HPT
  hCG Niveauerne
GRAVIDITET
  Uger? Måneder? Dage?
  Uger til Måneder
  Trimester Beregner
  Ernæring under Graviditet
  Vægt under Graviditeten
  Flerfoldsgraviditet
  Tvillinge Graviditet
  Sammentræknings Tider
  Udvidelsesfase & Fødsel
  Dreng eller Pige
  Forudsigelse af Køn
  Baby Fødselsvægt
  Fosterets Bevægelser
  Fostervandsprøve CVS
M O T I O N
  Graviditets Motion
  Bækkenbund Motion
MEDICINSK
  Medicinsk Index
  Medicinsk Terminologi
  Prænatal diagnostik
  Menstruationscyklus
  Ultralyd Undersøgelser
  Første Trimester Scan
  12 ugers NF scanning
  Misdannelses Skanning
  Foster Vækst Diagram
  Fosterets Bevægelser
  Ultrasonografi Scanning
  Hvad er IVF
  IVF Basic
  Mandlig infertilitet
  Ufrivillig Abort
  Forplantningsproblem
  Råd: Stop Rygning
  Beregn dit BMI