Alkaline Vand
Reserveret
Reserveret
Reserveret
Reserveret    
 
Information
 

 Du kan forøge dine
 chancer for at blive gravid,
 hvilket også indbefatter
 din partners indsats.

 Der er informationer til jer
 begge. Det er jeres fælles
 indsats der virkelig tæller!

 
Forbered din graviditet
 Forøg dine chancer

 Forøg dine chancer for at blive gravid 


"Hvor lang tid tager det at blive gravid" Det er ikke let at besvare, men forbered jer (du og din partner) på at jeres livsstil afgjort vil bidrage til at øge dine chancer for at blive gravid. Det kan være meget vigtig at medtage fordelene ved motion, en ordentlig kost og at opretholde en god generel sundhed. Folk som lever usundt, har en langt højere forekomst af infertilitet.

Er du blandt de kvinder, som har haft svært ved at blive gravid? Er dette tilfældet, har du og din partner mulighed for at få hjælp til familieforøgelse gennem os. Vi har gennem de sidste par år datamatiseret en meget avanceret beregningskalkule, som er baseret på en gynækologisk videnskab, som grundlæggende er udviklet af japanske, amerikanske og svejtsiske professorer i gynækologi. Systemet er allerede testet på mere end 5.000 par med forbløffende gode resultater!

Husk, fertile (frugtbare) par har 25 procent chance for at blive gravid i hver cyklus, selv når de har sex lige omkring tidspunktet for ægløsningen. For nogle kan det tage helt op til et år at blive befrugtet. Efter et års forsøg, lykkes det for 75 til 85 procent af alle par. Der er meget du selv kan gøre for at øge dine chancer for at blive gravid. Forstå din krop og hvordan den fungerer, især med hensyn til de reproduktive systemer, som kan være af afgørende betydning at lære, så du optimerer dine muligheder for befrugtning.

Det er meget gavnligt at vedligeholde din sundhed og at få motion, og undgå ting, som vil formindske dine muligheder.

Tag et kig på dine daglige vaner, og tag dig tid til at foretage de nødvendige ændringer for dig og din fremtidige baby.

Bliver du ikke gravid efter du har forsøgt i et år, så se nærmere efter en fertilitets specialist, som står til rådighed med hjælp til dig og din partner. 

 Forstå din krop 

Hvis du ikke helt kender de processer som involveres i udformningen, såsom ægløsning og befrugtning, så gør dig selv en tjeneste og foretag lidt forskning på området. Du vil ikke bare finde det fascinerende, at lære om miraklet til reproduktion, du vil også bedre kunne forstå, hvordan du kan give dig selv den bedst mulige start før du begynder.

Sædceller kan leve i kvindens krop i op til fem dage, men hver modnet æg kan kun befrugtes i 12 til 24 timer efter det er frigjort fra æggestokken. Samleje på det tidspunkt kan være vigtig. Men i nogle tilfælde kan det modne æg kun befrugtes i ganske få timer, hvilket du dog ikke selv er i stand til at beregne (se eventuelt ovennævnte med grøn tekst).

Find ud af, hvornår det er rette tidspunkt:

  • Hold styr på din menstruationscyklus: Den gennemsnitlige menstruationscyklus er 28 dage, men kan være kortere eller længere. Kendskab til din menstruationscyklus kan hjælpe dig til at vide, hvornår ægløsningen finder sted.

  • Beregn dine ægløsnings datoer: For den gennemsnitlige 28 dages cyklus, vil ægløsningen finde sted omkring den 14. dag. Ved længere cyklus, vil ægløsningen finde sted mellem 12 og 16 dage før næste menstruationsperiode.

  • Stil ind på din krops rytmer og tegn: Studere slimet [cervikal mucus] som bliver produceret i livmodermunden, ja det lyder grov, men hvis du studerer din udflåd vil du bemærke, at det ændrer konsistens, afhængig af ægløsningen. Gennem de første par uger i din cyklus, vil slimet være let og klistret. Gennem de få dage op til ægløsningen, vil det dog skifte til en sammenhængende slim (som i rå æggehvider/mere glat). Det er din mest frugtbare tid.

Artikler som kan hjælpe: BKT Temperatur Kort  ¦  Ægløsningsplan  ¦  Din Menstruationscyklus

↑Top↑

 Din sundhed og motion 

Mange gange kan blot nogle få enkle ændringer i livsstilen, forbedre dine chancer for at blive gravid.

Nogle af disse ændringer inkluderer:

 * Regulær motion
 * Vægtkontrol – Spis sundt
 * Undgå at ryge, drikke alkohol og tage narkotiske stoffer

Du behøver ikke at løbe flere gange rundt om den lokale fodboldbane, hvis du ikke er en regulær sportsudøver, men du kan i stedet gå en tur, danse eller svømme, hvilket også kan bidrage til at forbedre din generelle sundhed. Anerkend værdien af søvn, og gør noget effektivt for at gå tidligt i seng. Træf sunde livsstilsvalg med hensyn til aktivitet og sund kost, og gør dem til en del af din hverdag.

Når det kommer til din daglige kost, siger de fleste læger at det er bedst at bruge sin sunde fornuft, og sørge for at få en masse frugt og grøntsager. Det kan ikke skade, og det bør hjælpe din krop til at fungere optimalt, og tænk så på om der er noget du skal ændre for at være ekstra god mod din baby.

Lægerne siger samtidig, at du ikke skal overse muligheden for, at en receptpligtig medicin som du måske tager, kan spille en rolle. Medicin, såsom medicin for højt blodtryk, kan være potentielt giftige for sædceller. Antidepressive midler kan også forårsage uregelmæssig menstruationscyklus. Du skal ikke bare stoppe med at tage den receptpligtige medicin, men tal først med din praktiserende læge.

Afslut usunde aktiviteter
For kvindelige rygere, kan det tage flere måneder længere at blive gravid i forhold til ikke-rygere. Kvinder har 40 procent mindre chance for at blive gravid, hvis de ryger. Det har vist sig, at mænd der ryger har reducerede sædceller og har en unormal struktur i sæden, hvilket i begge tilfælde påvirker fertiliteten væsentligt.

Læg alkoholen fra dig, da det kan forårsage skade på et nyt foster de første par dage af eksistensen.

Brugen af rekreative stoffer, såsom ecstasy, kokain, marihuana eller heroin, skal undgås helt, ikke bare for at forbedre chancerne for frugtbarhed, men også for at sikre, at enhver baby som bliver undfanget ikke bliver drastisk påvirket af disse stoffer.


 

Det er bedst at stoppe med at ryge, før du bliver gravid, fremfor at vente til du er blevet gravid. Det er aldrig for sent at holde op med at ryge, og jo før en kvinde holder op med at ryge, jo bedre vil det være for både hendes baby og hende selv.
stop rygning
Rygning kan øge risikoen for spontan abort og forårsage at en kvindes æg forringes hurtigere - skader, der ikke senere kan helbredes. Mænd der ryger har samtidig en lavere sædkvalitet.

Artikler som kan hjælpe: Motion ¦ Spis Sundt ¦ Dit BMI ¦ Stop Rygning ¦

↑Top↑

 Ting der formindsker dine chancer for at blive gravid 

Nogle faktorer er afhængige af manden, andre af kvinden.

For det første skal manden producere sunde, aktive sædceller. Nogle medikamenter er eksponeret for farlige kemikalier, brug af marihuana og andre narkotiske stoffer, og brug af varme spabade kan få indvirkning på den mandlige fertilitet.

Det kan komme som noget af en overraskelse for nogle, og forurolige andre, men gentagne sædafgang sænker den mandlige sædkvalitet. For at sikre at du opretholder en sund sædkvalitet, så sæt det ned til ikke mere end en gang hver 3. dag. Det er måske ikke hvad du ønsker at høre, men hvis du ønsker at gøre din partner gravid, er det hvad du skal gøre. Manden skal også sikre sig at han ikke er iført noget stramt undertøj, da dette også kan reducere produktionen af sædceller i testiklerne.

For det andet skal kvinden være frugtbar, hendes forplantningsorganer skal kunne flytte sperm (sædceller) ind i æggelederne, og livmoderens slimhinde skal kunne bidrage til en implantation. Kønssygdomme som klamydia kan forhindre graviditet ved at blokere en af kvindes æggeledere.

Besøg en læge før du forsøger at blive gravid. Ubehandlede infektioner, seksuelt overførte sygdomme og dårligt helbred, påvirker dine chancer for at blive gravid. Ud over at behandle sådanne problemer, kan din læge ordinere vitaminer som kan øge din fertilitet. Du kan også få foretaget en EDS-screening hos os.

Alder vil have indflydelse på dine chancer for at blive gravid. Ved 40 års alderen er dine chancer for at blive gravid inden for et år, faldet med 40 til 50 procent, sammenlignet med en kvinde i midten af 30'erne, som har 75 procent chance. Ved en alder omkring de 43, er kvindens chance for graviditet styrtdykket. Da du var i puberteten havde du en beholdning på omkring 400.000 æg, men du mister omkring 12.000 æg om året. Efter en alder på 43, er du virkelig på slutningen af din ægleveringen, og dine chancer for graviditet er faldet meget.  

Slutteligt, alkohol kan nedsætte din evne for at blive gravid, og for mandens vedkommende kan alkohol nedsætte sædkvaliteten. Hvis din partner (manden) ryger hash, opstår der et alvorligt problem, som den seneste forskning i 2014 påviste!

↑Top↑

 Hvornår skal man søge ekstra hjælp 

At blive gravid kan være en frustrerende proces for mange par. Hvis du for nylig har startet forsøget med at blive gravid, kan du og din partner blive ked af det, hvis undfangelsen ikke har fundet sted i en kort periode. Du kan ønske at besøge en fertilitet specialist, for at hjælpe dig med at blive gravid; denne specialist vil så være i stand til at afgøre, om en fertilitetsbehandling vil være gavnligt og giver dig tips til at blive gravid.

Hvis du har problemer med at undfange, er du ikke alene! Omkring 10 procent af alle par i den fødedygtige alder, har problemer med at blive gravid, især når kvinderne venter til senere i livet med at få børn. Husk at frugtbare par har 25 % chance for at blive gravid i hver cyklus, og at det kan tage mere end et år for par, som er fuldt frugtbare.

Hvis du ikke bliver gravid efter et års forsøg, kontakt da en fertilitet specialist, så du kan overveje infertilitet behandlinger, såsom infertilitetsmedicin eller assisteret reproduktiv teknologi. Du kan naturligvis også gøre brug af vores tilbud om hjælp, hvilket du kan læse mere om i en anden artikel her på vor hjemmeside.

Alder berører et stort antal pars evne til befrugtning, en gruppe som i øvrigt er voksende, efterhånden som flere og flere mennesker først ønsker børn i en senere alder. Kvinder har en afgrænset levetidslevering af æg. Faktisk starter en kvindes målbare frugtbarhed og falder ved en alder omkring de 27 år, på grund af udtømning og aldring af hendes æg. Det anslås at chancen for at blive gravid er 20 til 30 procent i hver cyklusperiode, når alderen er under 30 år. I en alder af 40 år, falder den til 5 %.

Mænd over 35 år har dobbelt så stor sandsynlighed for at blive infertile (ufrugtbare), i forhold til mænd under 25 år. Undersøgelserne viser også, som med ældre kvinder, at ældre mænd er mere tilbøjelige til at få børn med medfødte defekter, som følge af nedsat sædkvalitet (genetisk). Hver celle i kroppen ældes.

Fertilitet er et problem som involverer både mænd og kvinder. Når et par har svært ved at blive gravid, er det generelt kvinderne der først vil søge behandling. Men statistikkerne viser, at mænd er ufrugtbare i 40 til 50 % af alle tilfældene. Den ene kan ikke fungere uden den anden, og i mange tilfælde, hvor et par har svært ved at blive gravide, har både hun og han nogle problemer.  

↑Top↑
 
: : : : Copyright baby4me.dk, 2010 - , ALL RIGHTS RESERVED WORLD WIDE : : : :
Hovedsider
 Forside / Hjem
 Login - Mine Sider
 Graviditet, Uge for Uge
 Medicinsk Index
 Information & Hjælp
 Denne er tom
 Denne er tom
Værktøjer
  Ægløsningsplan
  TerminsDato Beregner
  Sammentrækninger
  Fosterudvikling
  Graviditet, Uge for Uge
  Graviditets Tidslinjet
  Trimester Beregner
  Vægt under Graviditet
  Beregn dit BMI
  Forudsigelse af Køn
  Undfangelses-Beregner
  Denne er tom
  Denne er tom
BABY VOKSER
  Føtal Vækst Index
  Uge for Uge
  Måned for Måned
  Trimestre
  Baby Navne
  Denne er tom
  Denne er tom
  Denne er tom
Før Start
  Forberedelsen starter
  Graviditets Ernæring
  Hvornår er jeg frugtbar?
  Basal Krops Temp
 < Forøg dine chancer
  Er jeg gravid - tegn?
  Graviditets-Test HPT
  hCG Niveauerne
GRAVIDITET
  Uger? Måneder? Dage?
  Uger til Måneder
  Trimester Beregner
  Ernæring under Graviditet
  Vægt under Graviditeten
  Flerfoldsgraviditet
  Tvillinge Graviditet
  Sammentræknings Tider
  Udvidelsesfase & Fødsel
  Dreng eller Pige
  Forudsigelse af Køn
  Baby Fødselsvægt
  Fosterets Bevægelser
M O T I O N
  Graviditets Motion
  Bækkenbund Motion
MEDICINSK
  Medicinsk Index
  Medicinsk Terminologi
  Prænatal diagnostik
  Menstruationscyklus
  Ultralyd Undersøgelser
  Første Trimester Scan
  12 ugers NF scanning
  Misdannelses Skanning
  Foster Vækst Diagram
  Fosterets Bevægelser
  Ultrasonografi Scanning
  Hvad er IVF
  IVF Basic
  Mandlig infertilitet
  Ufrivillig Abort
  Forplantningsproblem
  Råd: Stop Rygning
  Beregn dit BMI